Fællesspisning for folkeretten

Her til aften holdt vi Fællesspisning for folkeretten på Studenterhuset i Aalborg. Dette var et samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke, Oxfam Ibis og den palæstinensiske menneskerettighedsorganisation al-Haq. Formålet var at gøre opmærksom på det sagsanlæg, Amnesty og de tre andre organisationer er i gang med mod den danske stat.

Danmark lever ikke op til sine internationale forpligtelser i form af FNs våbenhandelstraktat og EU’s fælles regler for våbeneksport, når de danske myndigheder fortsat tillader både direkte og indirekte eksport af våben til Israel. Sagsanlægget skal stoppe dansk våbeneksport til Israel.

International lov forpligter nemlig Danmark til ikke at eksportere militært udstyr til krige og konflikter, hvor udstyret risikerer at blive anvendt i strid med menneskerettighederne og den humanitære folkeret.

Generalsekretær Vibe Klarup fortalte om sagsanlægget, og bagefter gav Khaled, Ashraf og Dave, der har henholdsvis palæstinensisk og israelsk baggrund, deres personlige vinkel på det, der sker i Israel og Palæstina nu og den diskrimination, som palæstinenserne er udsat for. Der var en stor og velsmagende buffet fra den aalborgensiske restaurant Mhanna, og der var småkager, te og kaffe. Aftenen sluttede med at Ihab Bishara Lolas, der er en erfaren og dygtig lokal oud-musiker, akkompagnerede tre unge kvinders bud på fortolkninger af kendte sange fra Palæstina.

Skriv et svar